This page is also available in the following language: flags-gb English change

Alle stormen weerstaan en blijvend succesvol

Big Dutchman opent nieuwe locatie in Maleisië

  • BD Asia: de grootste en modernste locatie van het familiebedrijf uit Vechta staat tegenwoordig in Maleisië
    Luchtfoto BD Asia
  • (van links naar rechts) Kok Fatt Chin, Joint Manager Director BD Asia, Big Dutchman-directeur Bernd Meerpohl, Yang Berhormat Dato`Seri Ong Ka Chuan, plaatsvervangende Minister van Industrie en Handel van Maleisië alsook Jan Hofstede, directeur van BD Asia, knippen het oranje lint door en openen hiermee officieel de nieuwe hallen en kantoorruimten.
    Het lint wordt doorgeknipt
  • Jan Hofstede, directeur van BD Asia
    Jan Hofstede hält eine Rede
  • Een onderdeel van de officiële openingsceremonie is de indrukwekkende leeuwendans.
    Leeuwendans
  • Openingsceremonie
    Trommelaars
  • Big Dutchman nodigt uit voor het openingsdiner
    Foto eretafel

25 jaar na de overstap naar de opkomende markten in Azië bereikt Big Dutchman (BD), de internationale marktleider voor moderne stalinrichtingen en voerinstallaties, een nieuwe mijlpaal in zijn snelle ontwikkeling op het dichtst bevolkte continent op aarde. In Maleisië werd nu een nieuw regionaal hoofdkantoor met logistiek centrum voor de regio Azië-Pacific geopend waarmee een investering van rond 25 miljoen gemoeid was.

 

 

Deze locatie is het grootste en meest geavanceerde centrum van de Big-Dutchman-groep die tegenwoordig in ongeveer 120 landen actief is en zo'n 3000 medewerkers in dienst heeft. "Hoe en door wie zal de wereldbevolking in 2050 worden gevoed?". Met deze vraag richtte de bestuursvoorzitter van de BD-groep, Bernd Meerpohl, tijdens de feestelijke opening de blik op de toekomstige uitdagingen die het bedrijf aan zal moeten gaan. "Ik ben ervan overtuigt dat veel ideeën voor de oplossing van dit vraagstuk hier zullen worden ontwikkeld", aldus Meerpohl. Hierna dankte hij iedereen die had meegewerkt aan de ontwikkeling en bouw van het centrum. 

 

 

Voldoen aan de vraag naar gezonde voedingsmiddelen 

 

 

"Een belangrijke stap om aan de toenemende behoefte aan equipment met name voor de gevogeltesector in dit deel van de wereld te kunnen voldoen", licht Jan Hofstede, directeur van Big Dutchman Asia, de investering toe. Met deze locatie, die rond 26.000 vierkante meter magazijn- en kantooroppervlak omvat, streeft het bedrijf er volgens hem naar om moderne en duurzame systemen voor de dierhouderij en vleesproductie in dit snel groeiende deel van de wereld te introduceren en te vestigen.

 

 

Zes van tien kippeneieren worden wereldwijd in Azië gelegd, bijna een derde van het gevogeltevlees wordt hier geproduceerd net als elk tweede slachtvarken. Dat is ook geen wonder: 60 procent van de wereldbevolking woont in de regio Azië-Pacific en de vraag naar dierlijke producten stijgt. "En aan deze vraag willen wij op een zo veilig, schone, efficiënte en diervriendelijke manier als mogelijk voldoen", aldus Bernd Meerpohl. Daarom is het zo belangrijk dat Big Dutchman "zijn oplossingen dicht bij producenten en consumenten ter plaatse aanbiedt en als dienstverlener hier ook verantwoordelijkheid neemt."

 

 

Competentiecentrum voor een moderne dierhouderij

 

 

De nieuwe locatie is vijf keer groter dan zijn nog geen negen jaar oude voorganger. De locatie werd op slechts 30 kilometer ten westen van de Maleise hoofdstad Kuala Lumpur gebouwd. De regionale hoofdvestiging met logistiek centrum ligt gunstig ten opzichte van de containerhaven Port Klang, past zich optimaal aan de infrastructuur en de omgeving aan en biedt tegelijkertijd nog voldoende ruimte voor een toekomstige groei. 

 

 

Een zonnepaneel met een oppervlak van meer dan twee voetbalvelden op het dak van het magazijn zorgt voor groene energie. Presentatie- en cursuslokalen veranderen de locatie in een competentiecentrum voor moderne dierhouderij. Ook daarom betuigde Yang Berhormat Dato`Seri Ong Ka Chuan als plaatsvervangende Minister van Industrie en Handel van Maleisië zijn dank en respect aan het Duitse bedrijf. Hij was net als de Nederlandse ambassadrice uit Kuala Lumpur, Karin Mössenlechner, van de partij toen het rode lint voor de opening tijdens de in het land gebruikelijke, kleurige leeuwendans feestelijk werd doorgeknipt. 

 

 

Big Dutchman-historie 

 

 

De geschiedenis van Big Dutchman in Azië begon echter veel bescheidener. Namelijk toen Jan Hofstede in 1992 samen met zijn collega, vriend en mentor Bo Molin in een eenvoudig huis nabij Kuala Lumpur woonde en werkte. Zij verrichtten pionierswerk: het bedrijf dat met zijn hoofdkantoor in het kleine plaatsje Calveslage bij Vechta (in de Duitse deelstaat Nedersaksen) is gevestigd, bleek op het juiste moment op de juiste plaats te zijn en groeide binnen de regio Azië-Pacific uit tot de belangrijkste technische speler op het gebied van de dierhouderij. 

 

 

Eigen kantoren zijn nu tegenwoordig in Thailand, Indonesië, Vietnam, op de Filipijnen, in Myanmar en in Australië gevestigd. "De financiële crisis in 1997, het SARS-virus, de vogelgriep en de wereldwijde economische crisis van 2008", herinnert Jan Hofstede aan de stormachtige tijden die het bedrijf heeft doorgemaakt en bedient zich hiervoor van zeevaarttermen om het doorzettingsvermogen te illustreren dat nodig was om zich te blijven handhaven: "Wij hebben al deze stormen niet alleen overleefd, maar hebben ook steeds een groeikoers gevaren." 

 

 

Voor de Big Dutchman-directeur Bernd Meerpohl is dit een duidelijk teken voor de "grote behoefte naar onze producten in deze regio." 25 jaar na de overstap naar het dichtst bevolkte continent op aarde zetten alleen al in Azië meer dan 800 medewerkers en vertegenwoordigers het succesverhaal van Big Dutchman voort. 280 van hen werken op de nieuwe locatie in Maleisië. Zij waren er ook bij toen samen met rond 300 andere gasten - klanten, leveranciers, aannemers - uit de hele wereld de nieuwe regionale hoofdvestiging met logistiek centrum werd geopend. 

 

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken