This page is also available in the following language: flags-gb English change

Innovatie van Big Dutchman voor indrukwekkende afscheidingsprestaties

Gecertificeerde luchtwasser Pollo-M voor vleeskuikenstallen zorgt voor schone lucht

  • Luchtwasser Pollo-M voor indrukwekkend afscheidingsprestaties in vleeskuikenstallen.
    In de vleeskuikenstal met de dieren

In veel regio's wereldwijd met een hoge pluimveepopulatie zijn veehouders verplicht hun uitstoot te reduceren. De afvoerluchtreiniging speelt als vast bestanddeel van een uitgebreide en veilige emissieverlaging een cruciale rol. De eentraps werkende chemische luchtwasser Pollo-M van Big Dutchman voor de afscheiding van ammoniak- en stofemissies voor vleeskuikenstallen voldoet op indrukwekkende wijze aan alle eisen.

Dit wordt bewezen door de gerenommeerde DLG-Signumtest: in de test behaalde de wasser een ammoniakafscheiding van 91 % en een totale stofafscheiding van 87 %. Ook de resultaten van de fijnstofafscheiding waren zeer goed (DLG testbericht 6260). Het systeem kan als inbouwoplossing worden geïnstalleerd.

Het basisprincipe van de Pollo-M is gebaseerd op een filterwand die is voorzien van een vulling, waar doorlopend waswater overheen loopt. Hierdoor worden de stoffen uit de afvoerlucht gewassen. Daarvoor wordt alle afvoerlucht centraal, met behulp van ventilatoren, door het reinigingssysteem geleid.

Het filter wordt horizontaal in de luchtafvoerkanalen gemonteerd, wat zorgt voor een groot contactopppervlak. Het water dat wordt gebruikt voor de besproeing van de filterwand wordt met zwavelzuur aangezuurd tot een pH-waarde van ≤ 3,3.


Meer informatie

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken