This page is also available in the following language: flags-gb English change

EuroTier 2016: Big Dutchman pakt uit met talloze innovaties op het gebied van efficiënte stalverlichting

Met ledverlichtingssysteem Zeus is het mogelijk individuele onderdelen te vervangen

  • Zeus is 's werelds eerste modulaire ledverlichtingssysteem voor de dierhouderijsector
    Zeus

Voorheen moest het hele ledsysteem worden vervangen als er één lamp kapot ging. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Op EuroTier 2016 presenteert Big Dutchman 's werelds eerste modulaire en extreem robuuste verlichtingssysteem voor de dierenhouderijsector, dat kan worden gerepareerd. In het modulaire systeem van Zeus kunnen de individuele onderdelen eenvoudig en kostenefficiënt worden vervangen. Daarnaast kan het systeem eenvoudig worden aangepast als er andere wensen omtrent de stalverlichting zijn. 

 

 

Naast de duurzaamheid, beschikt Zeus over nog meer vooruitstrevende innovatieve aspecten. Zo kan de pluimveehouder, naast het gebruikelijke heldere glas of matglas, ook kiezen voor een variant met ingebouwde lenzen in het glas. Anders dan bij traditionele stalverlichting, kan met glas met ingebouwde lenzen de stal veel gelijkmatiger en efficiënter worden verlicht. Het lenzensysteem breekt het licht en dat zorgt ervoor dat het bereik duidelijk groter wordt. 

 

 

Het is algemeen bekend dat licht een positieve invloed heeft op het welzijn en de gezondheid van mensen en licht wordt met succes als hulpmiddel toegepast in openbare instellingen zoals ziekenhuizen. Met de Zeus wordt de HCL-methode (Human Centric Lighting) voor het eerst toegepast in de agrarische sector. De lampen bestaan uit twee soort licht (warm wit en koud wit) die naar wens met elkaar kunnen worden afgewisseld. Op die manier kan er worden ingespeeld op de verschillende behoeften van de dieren in de stal. Het natuurlijke daglichtverloop kan op deze manier bijvoorbeeld worden nagebootst, wat een positieve invloed op het welzijn, en daarmee ook op de prestaties van de dieren heeft. 

 

 

Een andere innovatie is dat elke armatuur is uitgerust met een geïntegreerde microcomputer die alle processen bestuurt en bewaakt. Een centrale rol hierin speelt de temperatuur, omdat ledverlichting niet tegen hitte kan. Als de omgevingstemperatuur de kritieke grens van 50 °C bereikt, schakelt de controller de lampen onmiddellijk uit. Zeus is van 0 tot 100% flikkervrij dimbaar.

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken