This page is also available in the following language: flags-gb English change

Nieuwe stal heeft plaats voor 44.000 vleeskuikens

Nederland: pluimveestal voor de vleeskuikenmesterij een bezoekersattractie

  • Het echtpaar Huisman is blij met alle bloemen en geschenken ter ere van de inwijding van hun pluimveestal.
    Interieur van de pluimveestal tijdens de open dag
  • Op de open dag waren talrijke gasten afgekomen.
    De gasten in de nieuwe pluimveestal
  • De voerinstallatie Augermatic was speciaal voor de open dag omhoog gehesen.
    De nieuwe stal voor de vleeskuikenmesterij vóór inbedrijfname
  • Voerinstallatie Augermatic met voerbak.
    Voerinstallatie Augermatic
  • Vleeskuikenmesterij in de nieuwe stal: de dieren zijn al gegroeid.
    Vleeskuikenmesterij in de nieuwe stal
  • De Earny wordt als compleet apparaat en aansluitklaar geleverd. Het apparaat kan eenvoudig en snel worden gemonteerd.
    Compacte en montagevriendelijke luchtwasser voor de vleeskuikenmesterij
  • De filtereenheid kan na iedere mestperiode op eenvoudige wijze worden gereinigd. Bij vorst kan de filtereenheid in een handomdraai worden gedemonteerd en in de stal worden gereinigd.
    De filtereenheid van de luchtwasser

Douwe en Hinke Huisman hebben onlangs hun supermoderne pluimveestal met innovatieve voerpannen en een warmtewisselaar aan het publiek laten zien. De open dag trok een groot aantal bezoekers: zo'n 200 gasten kwamen naar Nijeberkoop om de nieuw gebouwde pluimveestal te bezichtigen, bijna evenveel als het pittoreske Friese dorpje aan inwoners rijk is. Voor de stalinrichtingen en de voerinstallaties heeft het echtpaar gekozen voor Big Dutchman. Ook de warmtewisselaar is afkomstig van dit stalinrichtingsbedrijf uit Vechta in Duitsland.

De nieuwe stal is 100 x 20 meter groot en biedt plaats aan 44.000 vleeskuikens. Het is de vierde pluimveestal op het bedrijf van het echtpaar Huisman, waarmee het aantal dierplaatsen is verhoogd tot in totaal 131.000.

Vleeskuikenmesterij met innovatieve voerpannen

De dieren vreten uit een innovatie van Big Dutchman, want Douwe en Hinke Huisman hebben gekozen voor de voerpan Vista 360. Deze nieuwe pan heeft, in tegenstelling tot de andere pannen uit het productaanbod van het stalinrichtingsbedrijf, geen gril. De Vista 360 werd ontworpen op verzoek van de klant en is daarmee een voorbeeld van een jarenlange traditie bij Big Dutchman: de klant komt op de eerste plaats, en aan de wens van de klant wordt, indien ook maar enigszins uitvoerbaar, gehoor gegeven.  

Of het nu is in Brazilië, Siberië of de Verenigde Arabische Emiraten, overal ter wereld worden de voerpannen van Big Dutchman met succes ingezet. Dit is te danken aan het feit dat de gecombineerde producteigenschappen zowel aan de vereisten van eendagskuikens als aan de behoeften van zware dieren in de afmestfase voldoen.

Deze positieve productkenmerken zijn daarom ook in de Vista 360 toegepast. Dit geldt onder meer voor het gepatenteerde 360° vloeimechanisme, de brede en ver naar binnen doorgetrokken schaalrand waardoor voerverliezen worden voorkomen en de gemakkelijk uitklapbare panbodem die ook optimale reiniging binnenin mogelijk maakt.  

Earny kan ook worden gebruikt voor luchtwassing

Het echtpaar Huisman koos voor een Earny warmtewisselaar en daarmee voor een van de bestverkopende producten van Big Dutchman. Er zijn meerdere redenen waarom dit apparaat populair is bij vleeskuikenhouders: behalve een besparing op brandstofkosten van 35% tot 60%, afhankelijk van de locatie en bedrijfsomstandigheden, en een warmteterugwinningsefficiëntie die volgens de gerenommeerde DLG-FokusTest ver boven de norm ligt, spelen ook het compacte ontwerp en het gezonde stalklimaat een rol. De Earny is bovendien een luchtwassersysteem, waarmee per jaar tot 30% minder ammoniak-, stof- en geuremissies worden uitgestoten.

De Earny is een tegenstroomwarmtewisselaar, wat betekent dat warme stallucht en koude buitenlucht tegelijkertijd door een wisselaarpakket worden geleid, zonder dat beide luchtstromen met elkaar in aanraking komen. Er wordt uitsluitend warmte uitgewisseld. Een filtereenheid reinigt de afvoerlucht voordat deze in de warmtewisselaar terechtkomt. De automatische reiniging van de filterpatronen is hierbij een belangrijk aspect. Hiermee wordt voorkomen dat tijdens de mestronde de prestatieverliezen nihil blijven. Het wisselaarelement bestaat uit gecoat aluminium en heeft een gegolfde structuur, wat bijdraagt aan de hoge warmteoverdrachtsnelheid.

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken