This page is also available in the following language: flags-gb English change

Nieuwe kettingspanner, versterkte 90°-bocht en meer

Kettingvoersystemen voor ouderdierenhouderijen: verbeteringen van details en nieuwe onderdelen

  • Kettingspanner
    Productfoto

83 jaar geleden ontwikkelde de oprichters van Big Dutchman de automatische voerketting, wat het begin markeerde van automatisering in pluimveestallen over de hele wereld. Nog altijd is dit uitgangsprincipe de standaard op het gebied van voersystemen voor pluimvee. Logischerwijs heeft de ontwikkeling in de jaren die volgden niet stilgestaan. De stalinrichter uit het Duitse Vechta heeft ervoor gezorgd dat het kettingsysteem mee is geëvolueerd met de technologische ontwikkelingen op het gebied van stalinrichtingen.

Precies op tijd voor de digitale editie van EuroTier lanceert Big Dutchman de nieuwste editie met nog meer verbeteringen en nieuwe onderdelen.

Kettingspanner

Met de nieuwe kettingspanner van Big Dutchman voor ouderdierenstallen kunt u eenvoudig de voerketting spannen gedurende de mestperiode, zonder dat u deze eerst hoeft te demonteren. De troglengte voor het hanen- en hennenvoer kan worden aangepast door de as opnieuw af te stellen. De ketting loopt geruisloos en zorgt ervoor dat het voer optimaal wordt getransporteerd en verdeeld.

Versterkte 90°-bocht voor intensief gebruik

Big Dutchman heeft voor kettingcirculaties met een hogere mechanische belasting een nieuwe 90°-bocht van Hardox (extreem slijtvast plaatstaal) ontwikkeld. Dankzij het sterkere materiaal zorgt dit voor een langere levensduur bij hogere mechanische belastingen. Ook nieuw is de zink-nikkelcoating van de as voor een optimale roestbescherming. Dit product is geschikt voor systemen met een kettingomwenteling van 36 m/min en bij het gebruik van korrelgrit.

Alternatief rooster met beveiliging tegen zitten voor het voeren van leghennen

Als alternatief voor het tot nu toe gebruikelijke grootmazige rooster, heeft Big Dutchman een voerrooster voor de speciale voerbak ontwikkeld, waarmee voorkomen wordt dat de hennen erop gaan zitten. Hiermee reageert de stalinrichter flexibel op de wensen van de klant. De vorm van het bovenste gedeelte van het rooster is aangepast aan de behoeften van de ouderdieren.

Kettingvoersystemen voor ouderdierstallen; andere ontwikkelingen en aanpassingen

  • Ruimtebesparende standaard voor de aandrijving;
  • Compactere constructie van de ophangbeugels voor de aandrijving;
  • Roestbestendige standaard voor de voerbak met pootjes van roestvrij staal;
  • Optimalisatie van de afdekkappen van de voerbak.


Meer informatie

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken