This page is also available in the following language: flags-gb English change

CompoLiner vrijgegeven voor de internationale verkoop

Pluimveehouderij: Big Dutchman-innovatie voor snelle en volautomatische verwerking van mest middels compostering

  • CompoLiner: mestverwerking middels een turn-key containersysteem.
    Lange container met links twee transportschroeven
  • Moudulaire composteringsinstallatie: de CompoLiner bestaat uit minstens twee en maximaal acht 40 ft containers (totaal 80 tot 360 m³ inhoud)
    Mestopslag met rechts ervan de CompoLiner vanaf boven gezien
  • De CompoLiner is afgewerkt in roestvrij staal.
    De binnenzijde
  • Schakelkast voor de volautomatische bediening.
    Achteraanzicht van de CompoLiner

Droge kippenmest, vleeskuikenmest of gesepareerde varkensmest volautomatisch composteren: met de CompoLiner van Big Dutchman is dat nu mogelijk. Na meerdere jaren ontwikkeling en intensieve praktijktesten is de innovatie nu klaar voor de productie en vrijgegeven voor de internationale verkoop. Aan de ontwikkeling van de composteringsinstallatie, die zich kenmerkt door de eenvoudigeenvoudige bedienbaarheid, een volautomatische procesbesturing en makkelijke aanpasbaarheid aan de te verwerken hoeveelheid, hebben de productontwikkelaars van Big Dutchman talloze uren gewerkt.

Dat werk heeft zich geloond. Met deze turn-key oplossing, wordt het organische materiaal, zoals droge kippenmest, vleeskuikenmest of gesepareerde varkensmest, onder invloed van zuurstofrijke lucht ontleed door micro-organismen en omgezet in compost. Deze waardevolle organische meststof kan vervolgens probleemloos worden gebruikt voor algehele bodemverbetering in de land- en tuinbouw.

Het materiaal dat moet worden gecomposteerd moet een droge stof gehalte van minimaal veertig procent hebben en gaat naar keuze automatisch of handmatig via de invoerzijde de CompoLiner in. Een omzetter zorgt er vervolgens voor dat het materiaal wordt fijngemaakt, gehomogeniseerd en naar de doseertransportschroef wordt getransporteerd. Deze kan zich vrij bewegen binnen de gehele installatie. Een speciaal ontwikkelde ventilatievloer zorgt voor een gerichte zuurstoftoevoer. Met een compressor wordt verse lucht verspreid, wat zorgt voor de ontleding van het materiaal. Met een sonde wordt continu de temperatuur en het zuurstofgehalte in het compost gemeten. Zo verloopt het composteringsproces automatisch onder een optimaal zuurstofgehalte en met de ideale temperatuur. Na een verblijfstijd, afhankelijk van het te composteren materiaal, wordt het compost aan de andere kant van de container middels een schroef de container uit getransporteerd.

De voordelen van de CompoLiner

  • Modulair, uit (standaard) 40 ft containers opgebouwd.
  • Daardoor een variabele inhoudscapaciteit van 80 tot 360 m3, wat overeenkomt met een capaciteit voor ca. 50.000 tot 200.000 leghennen.
  • Geïntegreerde besturing via een schakelkast aan de achterzijde van de opstelling.
  • Goede roestbestendigheid, omdat de binnenzijde geheel is afgewerkt met roestvrij staal.
  • Centraal emissiepunt.

Hebt u nog vragen? Die beantwoorden wij graag! Klik op het onderwerp van uw keuze:
Leghennenhouderijen | Vleeskuikenhouderijen

Op zoek naar oplossingen voor een efficiënte mestverwerking? Neem eens een kijkje in ons aanbod! Leghennenhouderijen | Vleeskuikenhouderijen

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken