This page is also available in the following language: flags-gb English change

Oplossingsportfolio uitgebreid

Big Dutchman slaat handen ineen met toonaangevende producent van hightech teeltkassen

  • Bernd Meerpohl (links) en Michel La Crois (rechts)
    Big Dutchman slaat handen ineen met toonaangevende producent van hightech teeltkassen

Big Dutchman, het uit Calveslage afkomstige bedrijf met een rijke traditie, kondigt aan minderheidsaandeelhouder te worden van het Venlose bedrijf Ammerlaan groep. In de afgelopen 75 jaar is Ammerlaan, nu onder leiding van Michel La Crois, uitgegroeid tot een gerenommeerde full-service-dienstverlener op het gebied van innovatieve glastuinbouwprojecten en een van de toonaangevende spelers in deze sector.

Het familiebedrijf telt zo'n honderd medewerkers die kassen met een oppervlakte van twee tot twintig hectare ontwikkelen en produceren, voor de teelt van groente, fruit, sla en bloemen. Hierbij ligt de focus op hightech kassen en duurzame oplossingen, om op hulpbronnenefficiënte wijze voedingsmiddelen te produceren. Telen in een gecontroleerde omgeving wordt in de toekomst van cruciaal belang voor Nederland om te kunnen blijven voorzien in mondiale vraag naar voedsel. Het bedrijf heeft een jaaromzet van rond de zestig miljoen euro en is actief in onder andere de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Rusland en Noord-Amerika.

Om het internationale succes nog verder uit te breiden kan Ammerlaan nu profiteren van het Big Dutchman-netwerk met zeven internationale logistieke centra en locaties in meer dan tachtig landen. “Ik ben ervan overtuigd dat we Ammerlaan met onze sterke mondiale aanwezigheid kunnen helpen bij hun verdere groei”, vertelt Bernd Meerpohl, CEO van Big Dutchman, enthousiast over de samenwerking. Michel La Croix, algemeen directeur van Ammerlaan, is ook overtuigd: “Samen kunnen we de nieuwe standaard creëren voor de tuinbouwindustrie.”

Innovatieve oplossingen voor de moderne tuinbouw zijn heel interessant voor Big Dutchman, onder andere omdat ze aanvullingen kunnen bieden voor de stalinrichtingsconcepten van het bedrijf voor leghennen, vleeskippen en varkens. “Innovatieve technologieën vormen de kern van het DNA van Big Dutchman. Het stelt ons in staat ons oplossingenportfolio uit te breiden en onze klanten nieuwe mogelijkheden te bieden. We hebben nog heel wat ideeën in onze pijplijn”, vertelt Bernd Meerpohl.

Think global, act local; op basis van dit devies ontwikkelt Big Dutchman innovatieve stalinrichtingen voor moderne veehouderijen. Vanuit het hoofdkantoor in het Duitse Vechta-Calveslage is het familiebedrijf vandaag de dag uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming. Dankzij de zo'n 3.400 medewerkers en slimme concepten kon het bedrijf vorig jaar een jaaromzet van bijna één miljard euro noteren.

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken