This page is also available in the following language: flags-gb English change

Noviteit van Big Dutchman: iDOL 29 sensor voor controlepannen nu ook met geïntegreerde ledverlichting

“Kuikens worden aangetrokken door verlichte voerpannen”

  • Voerpan met geïntegreerde iDOL 29 sensor
    Voerpan met geïntegreerde iDOL 29 sensor

Big Dutchman komt met een slimme innovatie op basis van sensoren voor het voeren van kuikens. De stalinrichter heeft zijn beproefde iDOL 29 sensor, die het voerniveau van de voorlaatste voerpan registreert, uitgebreid met geïntegreerde ledverlichting: “Uit onderzoek is gebleken dat kuikens worden aangetrokken door verlichte voerpannen”, zo verklaart productmanager Philipp Klomburg van Big Dutchman de nieuwste aanwinst van het bedrijf. Op die manier zorgen pluimveehouders ervoor dat de dieren de controlepan leeg eten en dat de gehele voerlijn van nieuw voer wordt voorzien.

“Veehouders kunnen sensorinstellingen zoals de verlichtingsduur of uitschakelvertraging eenvoudig via een mobiele app bedienen”, benadrukt Klomburg. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geïntegreerde NFC-chip in de smartphone die de gegevens van de iDOL 29 kan uitlezen.

NFC staat voor “Near Field Communication”, een technologie die wordt gebruikt in kaartlezers van supermarkten. Net als in de winkel wordt de smartphone tegen de sensor gehouden, waarna via een app de instellingen kunnen worden beheerd. Deze instellingen kunnen vervolgens eenvoudig worden overgedragen naar alle controlepannen in de stal.

Bestaande systemen kunnen hier later alsnog mee worden uitgerust. De sensor is stevig verbonden met de doorschijnende binnencilinder, zodat er geen extra montagetijd nodig is.

De iDOL 29 is een verdere ontwikkeling voor Fluxx 330, Fluxx 360 en Viva 330 voerpannen.

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken