This page is also available in the following language: flags-gb English change

Beieren: pluimveehouder verkoopt vleeskuikens onder een Zwitsers dierenwelzijnslabel

Nieuwe vleeskuikenstal met diervriendelijke (verwarmings-)techniek

  • Vleeskuikenstal op een idyllische locatie
    [Translate to Niederländisch:] Hähnchenmaststall am Waldrand

Duidelijk meer ruimte per dier, comfortabele zitstokken en strobalen, en een wintertuin om heerlijk in te scharrelen: 25.000 kippen in Seubersdorf in der Oberpfalz in Beieren voelen zich prettig in de nieuwe stal die ze onlangs in gebruik hebben genomen. De dieren worden verkocht onder het Zwitserse dierenwelzijnslabel Donautal Premium. Om optimale omstandigheden te creëren voor zijn dieren, koos vleeskuikenproducent Christian Federhofer voor staltechniek van Big Dutchman.

Earny 2: De warmtewisselaar is al de tweede versie van het tien jaar oude succesconcept waarmee vleeskuikenhouders tot 60% energie kunnen besparen en tegelijkertijd hun dieren te allen tijde van een stabiele temperatuur in de stal kunnen verzekeren. Aan de buitenkant zijn de updates die het gevolg zijn van uitgebreide praktijkervaringen nauwelijks zichtbaar. Het verschil zit hem in de binnenkant:

Door de aerodynamica te optimaliseren zijn is het vermogen van de Earny 2 met 20% verhoogd. De toch al bijna volledig geautomatiseerde warmtewisselaar is nu nog gemakkelijker te onderhouden. Daarnaast hebben de ingenieurs van Big Dutchman interessante extra opties toegevoegd, zoals een warmwater-verwarmingsregister. Hiermee kan op hele koude dagen de voorverwarmde lucht extra worden verwarmd, wat het comfort in de stal verhoogt.

Staltechniek voor de moderne vleeskuikenhouderij

FluxX 360: Deze voerpan is geschikt voor het opfokken en afmesten van vleeskuikens. Er is een goede reden waarom de FluxX 360 een wereldwijde klassieker van Big Dutchman is geworden. Het gebruiksvriendelijke Spin-n-Lock-systeem waarmee het voerniveau met één hand kan worden aangepast en het 360°-voerstroommechanisme garanderen ideale opfokomstandigheden.

ViperTouch: Deze modulaire klimaat- en productiecomputer regelt alles in de mestkuikenstal. Van de afvoerlucht en het voeren tot de warmtewisselaar: pluimveehouders kunnen , het management van een individuele stal of een groot bedrijfscomplex zorgeloos aan deze competente en uiterst betrouwbare ‘medewerker’ overlaten. Maar natuurlijk maakt ook hier het oog van de meester het paard, of in dit geval het vleeskuiken, vet: de eindcontrole blijft berusten bij de pluimveehouder die zijn koppels dagelijks persoonlijk inspecteert.

ZeusLED: De DLG-gecertificeerde plafondledverlichting verlicht pluimveestallen gelijkmatig, is verkrijgbaar in een breed lichtspectrum van warm tot koud wit, is onderhoudsarm en ideaal voor pluimveehouders die kosteneffectiviteit hoog in het vaandel hebben staan. En last, but not least: de plafondverlichting houdt rekening met de speciale lichtbehoeften van mestkuikens in de stal en dit heeft een positieve uitwerking op het dierenwelzijn in de stal.

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken