This page is also available in the following language: flags-gb English change

Nieuwe Big Dutchman-voerpan met innovatieve voersensor en geïntegreerde ledverlichting

Viva 330: de nieuwe voerpan zonder rooster voor een succesvolle vleeskuikenproductie

  • Viva 330: nieuwe voerpan zonder rooster voor de vleeskuikenproductie
    Kuiken vreten uit de nieuwe schalen voor vleeskuikenstallen

De voerpannen van Big Dutchman voor vleeskuikenhouderijen zijn bij pluimveehouders van over de hele wereld geliefd. Nu heeft de stalinrichter uit het Duitse Vechta-Calveslage het assortiment voerpannen uitgebreid met het nieuwe model Viva 330. Deze robuuste nieuwe pan heeft geen rooster en kan snel in elkaar worden gezet. “De pannen hebben een open vorm, waardoor ze snel en goed kunnen worden gereinigd”, vertelt productmanager Vanja Cobec over nog een kenmerk van dit product.

Natuurlijk is de Viva 330 uitgerust met het centraal bedienbare 360°-voerstroommechanisme, een wereldwijd succesvolle technologie van Big Dutchman. Dit zorgt de eerste dagen voor een hoog voerniveau bij de op de vloer staande pannen. Daarna wordt de gehele voerlijn, afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de dieren, opgelierd en daalt het voerniveau. “Op die manier kan de Viva 330 worden gebruikt voor vleeskuikens van alle leeftijden”, licht Cobec toe. 

Pluimveehouders hebben de keuze uit diepe of ondiepe pannen. Ook is de Viva 330 verkrijgbaar met een inloopbeveiliging. Zo kan de pluimveehouder de vreetplaatsen van de dieren optimaal aanpassen aan alle behoeften.

Viva 330 met inloopbeveiliging

Nieuw: DOL 29-voersensor

Een ander nieuw product, dat tegelijkertijd met de Viva 330 werd geïntroduceerd, is de DOL 29-voersensor voor controlepannen. Dit is een voersensor met geïntegreerde ledverlichting.

Bovendien is dit product uitgeruct met NFC (Near Field Communication), een technologie die onder andere ook in winkels wordt gebruikt om te betalen met de smartphone. Net als in de winkel, wordt de smartphone tegen de sensor gehouden, waarna via een app de instellingen, zoals de verlichtingsduur, van de DOL 29 kunnen worden beheerd. Deze instellingen kunnen dan eenvoudig worden overgedragen naar alle controlepannen in de stal.

Voorbeeld DOL 29-sensor: Fluxx-pan

“Onderzoek heeft aangetoond dat verlichte voerpannen de kuikens aantrekken. In dit geval betekent het dus ook dat de laatste pannen worden leeggevreten. Het resultaat is een optimale voeropname”, aldus Cobec.

DOL 29-sensor


Meer informatie

My Big Dutchman

Klantportaal

Compleet inzicht: uw bestellingen en facturen in één overzicht! Inclusief praktische beheersfuncties.

Inloggen

Log in op uw account en profiteer van alle voordelen.

Inloggen

Nog geen account? Nu aanmelden!

Maak een persoonlijk klantaccount aan voor het myBigDutchman-klantportaal.

Account aanmaken